Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018

Τέλος τα κινητά στα σχολεία


Απαγορεύονται τα κινητά και τα tablets για μαθητές στα σχολεία.

Με εγκύκλιό του ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, ενημερώνει για τη χρήση κινητών τηλεφώνων και ηλεκτρονικών συσκευών στις σχολικές μονάδες.

Όπως γίνεται γνωστό στη σχετική εγκύκλιο που αποστέλλεται προς όλες τις σχολικές μονάδες της χώρας και τους διευθυντές εκπαίδευσης, οι μαθητές πλέον δεν επιτρέπεται να έχουν στην κατοχή τους κινητά τηλέφωνα
εντός του σχολικού χώρου.

Ακόμη, δεν επιτρέπεται να έχουν στην κατοχή τους εκτός από κινητά τηλέφωνα και οποιαδήποτε άλλη ηλεκτρονική συσκευή ή παιχνίδι που διαθέτει σύστημα επεξεργασίας εικόνας και ήχου εντός του σχολικού χώρου.

Ο ανάλογος εξοπλισμός που τους διαθέτει το σχολείο στο οποίο φοιτούν, χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια της διδακτικής πράξης και της εκπαιδευτικής διαδικασίας γενικότερα και μόνο υπό την εποπτεία/επίβλεψη του εκπαιδευτικού, όπως διευκρινίζει το υπουργείο.

Ακόμη, οι εκπαιδευτικοί εκτός από τις διαθέσιμες από το σχολείο ηλεκτρονικές συσκευές, μπορούν να χρησιμοποιήσουν και το δικό
τους προσωπικό ηλεκτρονικό εξοπλισμό κατά τη διάρκεια της διδακτικής πράξης και για τις ανάγκες αυτής, αλλά και στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής διαδικασίας γενικότερα, τηρώντας τους κανόνες ασφάλειας και τις σχετικές διατάξεις περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

Επισημαίνεται ότι θα πρέπει να αποφεύγεται η ανάρτηση φωτογραφιών και βίντεο με μαθητές στους δικτυακούς τόπους.

https://hellas-now.com/telos-ta-kinita-sta-scholeia/

https://kyklwpas.blogspot.com/2018/08/blog-post_226.html

Τρίτη 20 Μαρτίου 2018

Securexpo 18 - 20 Μαϊου 2018


Δωρεάν Προσκλήσεις

 Η έκθεση

Η SECUREXPO είναι η μοναδική εξειδικευμένη και ολοκληρωμένη κλαδική έκθεση στην Ελλάδα.

Η SECUREXPO είναι δομημένη σε τρείς κύριες ενότητες  μέσα από τις οποίες θα παρουσιαστούν εξοπλισμοί, συστήματα & υπηρεσίες για:
  • SECURITY TECHNOLOGIES
        Συστήματα, Λύσεις & Τεχνολογίες Ασφαλείας
  • SMART BUILDINGS
        Έξυπνα Κτίρια
        Οικιακός – Κτιριακός Αυτοματισμός
  • INDELEX
        Εγκατάσταση & Ολοκλήρωση Συστημάτων

Η SECUREXPO αποτελεί το κορυφαίο επαγγελματικό γεγονός για τον κλάδο των τεχνολογιών της ασφάλειας.
Χάρη στην συμμετοχή των μεγαλύτερων & σημαντικότερων επιχειρήσεων του κλάδου έχει καταξιωθεί ως μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις των Βαλκανίων.
Κατά την διεξαγωγή της SECUREXPO χιλιάδες επαγγελματίες από τον κλάδο αλλά και από συναφείς κλάδους επισκέπτονται την έκθεση αναζητώντας νέα προϊόντα & καινοτόμες λύσεις , εγκαινιάζοντας νέες δημιουργικές συνεργασίες.


Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018

6o Security Project. 16-17 Μαρτίου 2018

   




6o Security Project. 16-17 Μαρτίου 2018

www.securityproject.gr


εγγραφες (Δωρεαν για το Σαββατο)


Σάββατο 17 Μαρτίου
Η Ασφάλεια συναντάει τις Έξυπνες Τεχνολογίες 
Κατά την 2η ημέρα του Συνεδρίου Security Project (www.securityproject.gr), ειδικοί και στελέχη εταιριών από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα παρουσιάσουν τις σύγχρονες εξελίξεις στο τομέα των τεχνολογιών που αναπτύσσονται για την ασφάλεια.
Στη φετινή διοργάνωση, οι ομιλητές θα προσεγγίσουν  τη διαχείριση τεχνολογικών έργων και υπηρεσιών με κριτήριο την ενίσχυση της ποιότητας σε όλο το κύκλο υλοποίησης ενός έργου, από την προμήθεια των υλικών μέχρι την εγκατάσταση και την υποστήριξη.
Τομείς όπως τα video analytics και οι έξυπνες λειτουργίες ανάλυσης της εικόνας με την ενσωμάτωση τεχνητής νοημοσύνης, η έγχρωμη επιτήρηση σε συνθήκες πολύ χαμηλού φωτισμού, η ασύρματη τεχνολογία, η υιοθέτηση των τάσεων του cloud, του IoT και του mobility στα συστήματα ασφάλειας, η ενοποίηση όλων των λειτουργιών που αποτελεί τη βασική κατεύθυνση της παγκόσμιας αγοράς και πολλά άλλα θεματικά αντικείμενα σχετικά με τις τεχνολογίες στην ασφάλεια,  θα αποτελέσουν τον πυρήνα του περιεχομένου του προγράμματος της 2ης ημέρας του Security Project.