Σάββατο 11 Απριλίου 2020

Πως θα είναι οι φανατικοί gamer σε 20 χρόνια;

Σύμφωνα με αποτέλεσμα ερευνητών, οι οποίοι έχουν βασιστεί σε αναφορές που προέρχονται από όλον τον κόσμο, θα είναι χλωμοί, με κοιλίτσα και σημάδια στον αντίχειρα από το PlayStation. Έτσι θα είναι οι φανατικοί gamers σε 20 περίπου χρόνια, εξαιτίας των αμέτρητων ωρών, μπροστά από τις κονσόλες των video game τους.


Κάπως έτσι θα μοιάζουν οι video gamers σε 20 χρόνιαΈχει μάτια κατακόκκινα, βαθουλωμένο κρανίο, χλωμή επιδερμίδα, καμπούρα, πρησμένους αστραγάλους και χέρια με φουσκάλες. Αυτός είναι ο Μάικλ, ο video game player του μέλλοντος, κι έτσι ακριβώς μπορεί να γίνετε κι εσείς, αν παίζετε πολλές ώρες βιντεοπαιχνίδια και δεν φροντίζετε τον εαυτό σας, προειδοποιούν ειδικοί.



Η ερευνητική ομάδα που τον δημιούργησε, προτείνει μια σειρά από κινήσεις για τους gamers, με σκοπό να φροντίζουν καλύτερα τους εαυτούς τους, όπως το να τεντώνονται συχνά, να τρέφονται σωστά και να πίνουν πολύ νερό. Αν δεν αλλάξουν τις καθημερινές συνήθειές τους, θα γίνουν σαν κι αυτόν.

Η αυτοαπομόνωση εξαιτίας του κορωνοϊού, έχει οδηγήσει σε μια έκρηξη του online gaming, με τους παίκτες να δαπανούν σχεδόν κατά 19% περισσότερο χρόνο κατά μέσο όρο, σύμφωνα με τους ειδικούς. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναγνωρίζει πλέον τον εθισμό στα video games, ως επίσημη ψυχολογική διαταραχή.

Η στέρηση του ύπνου και η αφυδάτωση, η έλλειψη βιταμίνης D, η καταπόνηση των ματιών και ο «αντίχειρας PlayStation», είναι μόνο μερικές από τις φυσικές συνέπειες της χρήσης ατελείωτων ωρών online σε μια καρέκλα, μακριά από το ηλιακό φως και τη σωματική δραστηριότητα.

Πολλά τα προβλήματα υγείας του Μάικλ σύμφωνα με τους ερευνητές



Το χλωμό του χρώμα, οφείλεται στην κακή διατροφή και στον πάρα πολύ χρόνο μακριά από τον ήλιο και κάτω από τεχνητό φως, καθώς δεν μπορεί να πάρει αρκετή βιταμίνη D και Β-12.



Η πλάτη του είναι πλέον μόνιμα καμπουριασμένη από την κακή στάση του σώματος του,  ενώ οι αστράγαλοί του είναι πολύ πρησμένοι λόγω της κακής κυκλοφορίας του αίματος, της παρατεταμένης ακινησίας και της έλλειψης άσκησης.






Πώς μπορείτε να αποφύγετε να γίνετε σαν τον Μάικλ

Άσκηση και τέντωμα τακτικά
Αποφύγετε την καταπόνηση των ματιών με συχνά διαλείμματα
Ακολουθήστε μια υγιεινή διατροφή
Να κάθεστε σωστά σε μια καλή καρέκλα
Να μένετε ενυδατωμένοι

Τα πλήρη ευρήματα της μελέτης δημοσιεύθηκαν στην ιστοσελίδα του OnlineCasino.ca.

Πηγή: οι πληροφορίες βρέθηκαν στην ιστοσελίδα https://www.iefimerida.gr/ygeia/video-gamer-mellontos-hlomos-me-kampoyra-koilia














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου